Erpse oesterzwammen in De Librije

De koks John Verbruggen en Hans Wilbers van Restaurant Het Tramstation in Erp zijn derde geworden in de finale van de kookwedstrijd van het Variatiegerecht van het jaar. Deze wedstrijd werd gehouden in het vermaarde restaurant De Librije en was georganiseerd door Variatie op de kaart. Deze stichting verzorgt workshops voor chef-koks om nieuwe vegetarische gerechten te ontwikkelen.Niemand minder dan driesterrenkok Jonnie Boer – eigenaar van De Librije – beoordeelde de gerechten van de vijf teams in de finale. Het Tramstation werd uiteindelijk derde. Winnen was niet de hoofdreden om mee te doen, laat Verbruggen weten. “We hebben veel indrukken opgedaan en de jury was wel geïmponeerd door ons gerecht en vond enkele elementen super.”

De twee koks uit Erp bereidden kroketjes van quinoa (een graansoort dat oorspronkelijk uit het Andesgebergte komt), pompoen en Erpse oesterzwammen met een gratin van pompoen en chinese kool en flan van courgette, snijbiet afgemaakt met een oosterse hollandaise en salade van cress.

Bron: Nieuwsbrief Oesterzwammen

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.