Robots bij DC Prominent in praktijk

Deze week worden voor het eerst tomaten volautomatisch gecontroleerd en verpakt bij Distributiecentrum Prominent met behulp van een robotica en vision oplossing. Beiden partijen, DC Prominent en WPS Horti Systems, hebben voldoende vertrouwen in de robotica-oplossing om te starten in de praktijk. De automatisering zorgt voor verdere kwaliteitsborging, 100% leverbetrouwbaarheid en arbeidsbesparing.

Het afgelopen jaar is er hard gewerkt aan de innovatieve oplossing door beide partijen. De laatste maanden zijn er uitgebreid testen gedaan met de volledige opstelling in de onderzoeksruimte van WPS Horti Systems. Deze week is de opstelling verhuisd naar het Distributiecentrum van Prominent in De Lier en wordt er gestart in de praktijk.DC Prominent is ervan overtuigd dat robotisering de toekomst is. Uniek aan deze innovatieve oplossing is de efficiënte inzet van hightech industriële robots in combinatie met vision techniek. Een nog niet eerder vertoonde innovatie in de tuinbouw.


Werkwijze

De producten worden automatisch aangevoerd verpakt in sealfolie. Camera’s controleren de informatie op de etiketten op juistheid en leesbaarheid en vier andere criteria. Wanneer de producten aan één van de criteria niet voldoet, wordt het product er automatisch tussen uitgehaald. Vervolgens worden de schalen volautomatisch in dozen geplaatst door de robots. De schalen worden door industriële robots bij de hoeken gepakt voor optimale bescherming van het product. Automatiseerder WPS Horti Systems blijft voortdurend op zoek naar oplossingen die de teelt en verwerking van producten efficiënter laten verlopen. WPS ziet in de glastuinbouw een belangrijk rol weggelegd voor robotica en zoekt continu naar geschikte toepassingen. WPS wil industriële robots in zetten voor het ontwikkelen van oplossingen voor complexe variabele werkzaamheden.

Kijk voor meer informatie op onze website www.wpsrobotics.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.