Turkije partnerland Fruit Logistica 2012

Als één van de wereldleiders in de agf-sector, wordt Turkije over de hele wereld erkend voor hoogwaardige producten, een enorme productiecapaciteit en toenemende concurrentie in de handel. De gemiddelde jaarlijkse productie bedraagt 44 miljoen ton groenten en fruit met een exportwaarde van 2,1 miljard. Turkije neemt sinds 2000 deel aan de Fruit Logistica.

Het land exporteert 2,9 miljoen ton groenten en fruit per jaar, dat is 6,6% van de totale productie. Als het officiële partnerland voor Fruit Logistica 2012 is Turkije van plan haar beste beurs ooit te presenteren van 8 tot 10 februari. Op een totale oppervlakte van 1.000 m2 zullen meer dan 30 Turkse bedrijven uit de agf-sector aanwezig zijn in het Turkse paviljoen in Hal 1.1. Ook de Turkse Citruspromotiegroep zal aanwezig zijn om de wereldwijde verkoop van Turkse citrus te stimuleren. Duitsland is een belangrijke markt voor Turkije.

De jaarlijkse productie van groenten en fruit is 44 miljoen ton. Belangrijke producten voor Turkije zijn druiven, hardfruit, steenfruit en citrus. Turkije is 's werelds grootste producent en exporteur van verse vijgen.

Export

Turkije verwacht in 2023 voor een waarde van $10 miljard te exporteren. Turkije exporteert het grootste deel agf naar landen in de Russische Federatie. Deze markt is goed voor 36% van de totale agf-export uit Turkije. Daarna komt Duitsland met een aandeel van 9%. Andere belangrijke exportlanden voor Turkije zijn Bulgarije, Oekraïne, Irak en Roemenië.

Fruitexport

Van fruit werd in 2010 voor een bedrag van 1,8 miljoen geëxporteerd. Citrus is het belangrijkste exportfruit en neemt een aandeel in van 67% in 2010.

Groentenexport

In 2010 exporteerde Turkije meer dan 1 miljoen ton groenten. De belangrijkste exportgroente is tomaat met een aandeel van 55%. Andere belangrijke exportgroenten zijn: komkommers, paprika's en uien.

Voor meer informatie:
Mediterranean Exporter Unions
Project R&D Organization Department Chief
Ms Bayrak Sultan
Tel. +90 3243253737
E-mail: sultanbayrak@akib.org.tr

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.