René Verbakel van Compliment BV:

"Veel ijsbergslatelers produceren voor markt die ze niet kennen"

Tholen - De markt voor Hollandse ijsbergsla loopt op zijn einde en prijstechnisch wordt teruggekeken op een moeizaam seizoen. Voor René Verbakel van Compliment BV uit het Brabantse Zeeland, is de oorzaak van deze slechte markt helder. "Veel telers produceren voor een markt die ze niet kennen. Slechts weinig telen er direct voor de eindverbruiker.""Daarnaast breidt het ijsbergsla-areaal in de landen om ons heen alleen maar uit. De landen waar we het meeste naar toe exporteren, worden steeds meer zelfvoorzienend. En als er in die landen geen ramp plaatsvindt, is er vraag naar zo'n 1.000 hectare Hollandse ijsbergsla, maar er staat 3.000 hectare", vervolgt René. "Nu hebben we alweer moordende concurrentie vanuit Spanje. Die hebben net zo'n mooi voorjaar als wij, waardoor ze eveneens tien dagen eerder kunnen leveren."

Verbakel exporteerde in het verleden ook wel naar nieuwe markten. "We zijn ook met nieuwe verpakkingen daarmee bezig geweest. Dat gaat heel goed, maar als het gaat regenen, valt het niet mee om het product er in de condities te krijgen, zoals het is verstuurd", zegt de teler, die zelf direct de supermarkten belevert.

Voor meer informatie:
Compliment B.V.
René Verbakel
Voor-Oventje 33
5411NR Zeeland (NBr)
Tel: 0486-450452
Fax: 0486-451049
info@complimentbv.nl
www.complimentbv.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.