Frankrijk: groenten- en fruitschappen in de spotlights

Met zijn superette Vival dingt Fabrice Chiché mee naar de hoofdprijs in de etalageconcours. De onderneming, bekend voor zijn kwaliteit van primeurs, heeft besloten deel te nemen aan het jaarlijks etalageconcours, georganiseerd door het CTIFL (technisch centrum voor groente en fruit).“Het doel van dit concours is de winkel te mobiliseren. Het is een interprofessionele actie die de producent en de verkoper moet samenbinden”, aldus Marc Lajeunesse van het CTIFL en jurylid. Hij laat weten dat de criteria divers zijn: de algemene indruk die de winkel geeft, dus de aantrekkelijkheid, netheid en de sfeer, maar ook de presentatie van de producten als harmonie van kleur en of seizoensproducten meer waarde wordt toegekend.

De jury, met daarin Marc Lajeunesse, Anne Cécile De Lavade van Interfel en Nicolas Slim van de werknemersorganisatie van kruidenierswinkels, is onder de indruk van de winkel van Chiché. Meer dan 130 verschillende producten worden er aangeboden, waarvan 45 verschillende soorten fruit en 73 soorten groente. Voor Fabrice Chiché is het nog even afwachten of hij hiermee ook daadwerkelijk zal winnen. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.