Frankrijk: € 25 miljoen voor de agf-sector

In een algemene nieuwsbrief, die vorige week naar buiten kwam, is de verdeling van de 25 miljoen euro voor de groenten- en fruitsector bekendgemaakt. Dit actieplan was 7 september aangekondigd in antwoord op de moeilijke financiële situatie, waarin veel Franse producenten uit de sector deze zomer zijn terechtgekomen.

Van de 25 miljoen is 10 miljoen bestemd voor financiële lastenverlichting, 10 miljoen voor structurele maatregelen en 5 miljoen voor de bekostiging van de sociale zekerheidsbijdrage. Deze laatste betreft met name telers van tomaten, komkommer, perziken en nectarines.

Aangaande de 10 miljoen voor structurele maatregelen, hiervan gaat 2 miljoen naar Agridiff en is er 2 miljoen bestemd voor herstructurering. Producenten van tomaten, perziken en nectarines zullen als eerste deze financiële hulp aangeboden krijgen. 4 miljoen is voor investeringen, hiervan is 1 miljoen bestemd voor kassen en 1 miljoen voor de renovatie van perzikboomgaarden. 2M€ is toegekend aan France AgriMer voor de herstructurering van handelsondernemingen. Verder gaat er nog 2 miljoen naar Fafsea, nationaal verzekeringsfonds voor opleiding van arbeiders van landbouwondernemingen.

De nieuwsbrief maakte verder duidelijk dat banken beloven noodzakelijke maatregelen te nemen voor de herinrichting van lopende leningen, om zo producenten die het meest getroffen zijn, dit jaar te helpen. Nadere details zullen worden uitgewerkt in specifieke nieuwsbrieven.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven