cantaloupemarkt VS ingestort na listeria uitbraak

Latijns-Amerikaanse meloentelers moeten zoeken naar alternatieve exportmarkten

Meloentelers uit Latijns-Amerika kunnen beter alternatieven gaan zoeken voor de Amerikaanse markt. Dat zegt fruitconsultant Dick Spezzano. De markt voor Cantaloupe meloenen is ingestort na de recente listeria uitbraak. Er zijn inmiddels 23 mensen overleden als gevolg van de bacterie. De uitbraak wordt gelinkt aan meloenen van een teeltbedrijf uit Colorado.

Volgens Spezzano is er wel handel maar niet noemenswaardig. In Californië is er nog steeds veel productie beschikbaar en de eerste meloenen uit Arizona gaan beginnen. Volgens hem wordt er echter niet naar omgekeken omdat de marktprijzen zijn gedaald van US $ 10-12 naar US $ 4-5, maar ook voor deze prijzen niet te verkopen zijn. Hij vertelt dat deze situatie zeker zijn weerslag zal hebben op de importmeloenen uit Costa Rica, Mexico en Guatamala. "Ze zullen moeten gaan kijken naar de binnenlandse consumptie en andere exportmarkten." De vraag is beperkt en dat ligt volgens hem niet aan de retailers. "De consumenten willen ze niet."


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.