Slechts 8 dagen tussen oogst en verkoop

Brazilie: Fruit voor de Europese markt

Tholen - De fruitteelt in het teeltgebied Rio Grande do Norte heeft zich na twee decennia een sterke positie verworven. Van de jaarlijkse oogst wordt 200.000 ton of 40% geëxporteerd. Ondanks de hoeveelheid fruit, die naar Europa verscheept wordt, blijft de kwaliteit altijd een aangename verrassing, omdat er tussen oogst en verkoop in de supermarkt maar 8 dagen verstreken zijn.

De export gaat voornamelijk naar Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. De eerste twee importeren voor de interne markt en Nederland voornamelijk als distributeur voor andere Europese landen. Tijdens de oogst worden er met de Franse rederij CMA CGM per week 200 containers verscheept.

Momenteel is er volgens voorzitter Francisco de Paula Segundo van het Health Plan Executive Committee (COEX) enige bezorgdheid bij de exporteurs over de product- hygiëne door het gebruik van de verpakkingen en containers bij de export en door de nieuwe keuze om het fruit al gesneden en op schaaltjes verpakt rechtstreeks naar de supermarkten te verzenden.

"Het is een proces dat tijd vraagt, want we moeten het fruit en de verwerkende industrie controleren", vertelt hij.

De sector zal ervan profiteren door een betere kwaliteit en wij hebben een voorsprong op een land zoals Chili, waar de transporttijd meer dan twee maal langer is voor de producten in Europa arriveren.

Bron: Diariodenatal

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.