"Edwin Keur: "Verkoper verdient taaltraining dubbel en dwars terug"

Iber Lengua verzorgt al 17 jaar taaltrainingen in AGF-sector

Tholen - Iber Lengua is een landelijk opererend CEDEO- en TQM-erkend taleninstituut. "We bestaan al twintig jaar en zijn daarvan al zeventien jaar actief in de AGF-sector", vertelt commercieel directeur Edwin Keur. "We verzorgen trainingen in twintig verschillende talen, zowel in ons eigen trainingscentrum als bij de cursist op de werkvloer. In de loop der jaren is de vraag naar ons werk wel toegenomen. De klant koopt bij ons eigenlijk een stuk gereedschap. Als een verkoper of inkoper een goede cursus heeft gehad, verdient hij of zij dat dubbel en dwars terug!"


Edwin Keur en Manine Koetsier

Het taleninstituut voorziet een groot aantal mensen uit bedrijfsleven en overheid van taalcursussen op maat. "Ongeveer 20% van ons werk is voor klanten in de AGF-sector, maar we hebben hier bijvoorbeeld ook jeugdspelers van Ajax lopen", vertelt office manager Manine Koetsier. "We onderscheiden ons door taaltrainingen op maat, die toegespitst zijn op functie en organisatie. Als een cursist tomaten verkoopt, werken we ook alleen met voorbeelden uit de tomatenhandel. Voordeel is ook dat onze docenten weten hoe de handel in elkaar zit. Ze lopen ook mee tijdens het werk van de cursist en zouden zo zelf als verkoper aan de slag kunnen!"

"Veel cursisten werken in de handel of logistiek en krijgen 1-op-1 les van een docent. Met name de vraag naar Duitse cursussen zie je groeien", vervolgt Edwin. "Vroeger kon iedere Westlander met zijn 'steenkolenduits' een eind komen, maar nu komt er een generatie van school die helemaal geen opleiding Duits heeft gehad. Daarom kiest een handelsbedrijf als Koornstra er voor om jonge medewerkers eerst twee weken bij ons hun taalvaardigheden op te laten doen. Andere bedrijven sturen hun medewerkers weer op woensdagen hierheen, als ze het zelf minder druk hebben.""Een ander voorbeeld van een succesverhaal is wel Looije Tomaten, dat de mensen van de Spaanse vestiging (Looije Aguilas) Nederlands liet leren en de Nederlanders Spaans, zodat ze elkaar prima kunnen verstaan", zegt Edwin. "Speciaal voor AGF-groothandelsbedrijven verzorgen we in samenwerking met Frugi Venta en de stichting SOG het aanvragen van ESF-subsidie op diverse soorten taaltrainingen. Daarin loopt de AGF-sector echt voorop!"

Voor meer informatie:
Edwin Keur
Iber Lengua Taal & Cultuur bv
Zaanenstraat 18
2022 CP Haarlem
Tel: 023-5389849
Mob: 06-53643773
www.iberlengua.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.