Paul McDonnell van Microban Europe:

"Groentela broeihaard voor bacteriën"

Uit onderzoek blijkt dat de groentela in de koelkast vol met bacteriën zit. Wetenschappers onderzochten 30 huishoudkoelkasten en ontdekten dat de groentela een broeihaard is voor bacteriën. De groentenla bleek gemiddeld 7.850 bacteriën te bevatten per vierkante centimeter. Een schone eetomgeving heeft tussen de 0 en 10 bacteriekolonies per vierkante centimeter. Paul McDonnell van Microban Europe in Cannock zegt in Daily Mail: 'Het doel van een koelkast is om voedsel veilig te houden en de kans op bacteriën en schimmelgroei te minimaliseren.'

Wetenschappers vonden in de koelkast onder andere de ziektemakers E.coli, salmonella en listeria. Hoge omgevingstemperaturen zorgen ervoor dat bacteriën zich vermenigvuldigen. Alleen een lage temperatuur in de koelkast zal de groei van bacteriën remmen, in combinatie met regelmatig reinigen. 'Wanneer bacteriën een voet aan de grond krijgen en er geen reiniging plaatsvindt, zullen ze zich vermenigvuldigen', aldus McDonnell.

Bron: Healthylives.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.