moderne slavernij in land-, tuinbouw en horeca

Mensenhandel in Nederland verdubbeld

Het aantal slachtoffers van mensenhandel in de landbouw, horeca, bouw en huishouding is verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Dat zegt het Coördinatiecentrum Mensenhandel (Comensha), meldt RTL. In de land- en tuinbouw, de horeca, huishoudelijk werk en de bouw is regelmatig sprake van moderne slavernij. Mensen worden beperkt in hun vrijheid en moeten onder zeer slechte arbeidsomstandigheden werk verrichten.

Een van de bekendste gevallen in Nederland is de Somerse aspergeteelster José Janssen. Zij kreeg eerder deze maand een celstraf van 2,5 jaar voor uitbuiting van werknemers. Vorig jaar leidde de zaak tot veel ophef. De werknemers woonden op het bedrijfsterrein. Het onderkomen was ronduit smerig (video) en er was te weinig eten.

CoMensha start een grootschalige campagne: sluit je ogen niet. Met behulp van de slogan - Denk eens na over uitbuiting! Sluit je ogen niet voor mensenhandel! - worden publiek, politiek en instanties gewezen op het onzichtbare leed bij slachtoffers.

Bron: RTL

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.