Voedselbanken:

"Nederland moet gebruik maken van aanbod gratis groenten"

Voedselbank Noordoost-Nederland vindt dat Nederland gebruik moet maken van een aanbieding van de Europese Commissie. Dit meldt RTV Noord. Jaarlijks wordt er binnen de Europese Unie voor miljoenen euro's aan tomaten, komkommers en courgettes overgeproduceerd. Dit voedsel wordt niet in de prullenbak gegooid, maar ingevroren en onder de Europese landen verdeeld. Daar kan het eten bijvoorbeeld weer worden verdeeld onder minima.

Tot grote onvrede van de voedselbanken wil Nederland geen gebruik maken van deze aanbieding. "Volgens staatssecretaris Henk Bleker is het minimabeleid een landelijke kwestie," aldus Harrie Timmerman van Voedselbank Noordoost-Nederland. Hij probeert politiek Den Haag te overtuigen van het belang om toch aanspraak te maken op het voedsel: "Nederland draagt in verhouding met andere lidstaten ontzettend veel af aan de Europese Unie. Als we daar iets voor kunnen terugkrijgen, moeten we die kans grijpen."

Timmermans heeft alle politieke partijen benaderd met zijn oproep. Op 3 november wordt het onderwerp besproken in de Tweede Kamer.

Klik hier
voor het gesprek van RTV Noord en Harrie Timmerman.

Bron: RTV Noord


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven