Italië: Populariteit vers gesneden groenten neemt toe

In Italië produceren meer dan 500 telers op een areaal van 6.500 hectare voor de bewerkte industrie. Er zijn 120 productiebedrijven, die betrokken zijn bij de verwerking en verpakking. In 2010 bedroeg de omzet van vers gesneden groenten 800 miljoen euro. Dit zal naar verwachting 12% groeien naar 900 miljoen in 2011, volgens het Italiaans agf-onderzoeksinstituut ISMEA.Er is een groei van 7% zichtbaar in het volume van de huishoudelijke aankopen van vers gesneden groenten en fruit in de eerste 7 maanden van 2011. Dit komt ook doordat er meer gemengde salades werden verkocht. In de afgelopen 10 jaar zijn de aankopen van gesneden groenten en fruit met 380% gestegen. De vraag naar verse groenten daarentegen stagneert.

Volgens het instituut hebben de Italianen ingestemd met de hogere prijzen van bewerkte agf omdat het gebruik hiervan handiger en praktischer is. Tuinbouwbedrijven die zich richten op de verwerking zijn erg succesvol in Italië.

Bron: Syngenta Seeds Vegetables Tomatoes Today – Oktober 2011

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.