Jos Giezen, Scanology:

"QR-codes in AGF-branche nog redelijk nieuw"

Tholen - "Het gebruik van QR-codes in de AGF-sector staat in de startblokken", vertelt Jos Giezen van Scanology. "We merken in andere sectoren dat het gebruik van QR-codes sterk toeneemt maar in de AGF-branche is het toepassen van QR-codes nog redelijk nieuw."

QR-codes op verpakkingen of producten bieden de mogelijkheid om te communiceren met klanten of consumenten. "Denk eens terug aan de EHEC-crisis waaronder de sector heeft geleden. QR-codes hadden de consument kunnen voorzien van de gewenste informatie en contactgegevens. Toch verwacht Jos dat de AGF-sector de QR-codes snel meer zal inzetten.

"We hebben op het moment al enkele klanten in de AGF-sector, zowel fabrikanten als telers", geeft Jos aan. "Een praktijkvoorbeeld is een aardappelfabrikant uit Dronten. Op de verpakking van de 'Pommetjes' aardappelen wordt een QR-code geplaatst. Na het scannen van de QR code met de mobiele telefoon verschijnt op het display een menustructuur met meerdere keuzeknoppen. Vanuit dit startmenu kunnen klanten verschillende keuzes maken.""Tevens zijn er klanten die de QR-codes inzetten als label of etiket. Hierbij ligt de nadruk op het flexibel aanmaken en beheren van productspecificaties (labels) van meerdere artikelen. QR-Code Label levert voor deze toepassing een compleet facilitair online database systeem. QR-code labels kunnen op verschillende materialen worden geprint. Een QR-code label kan men scannen en uitlezen met een mobiele telefoon. Voor meer informatie: www.qrcodelabel.nl


Scanology / QRservice

Scanology is een onafhankelijke leverancier van automatische identificatiesystemen voor de Europese markt met een extensieve historie en kennis op het gebied van barcode en RFID technologie. Het bedrijf levert een volledige service, van consultancy en project design tot levering van hardware en software. Scanology is al meer dan 15 jaar actief in logistieke/retail oplossingen en heeft uitgebreide kennis van barcodes. In de Benelux is Scanology de marktleider voor digitale opmaak van barcodes en barcode kwaliteitscontrole middels hoogwaardige verificatie apparatuur. In samenwerking met QRservice.nl is een facilitair platform ontwikkeld om QR-codes direct in te kunnen zetten als mobiele toepassing én de informatie 'achter' de QR-code eenvoudig aan te kunnen maken én te kunnen beheren en analyseren. Overzichten van gebruik en reactie overzichten geven gerichter en directer inzicht in de belevenis van de klant voor de kwaliteit van een product.

Voor meer informatie:
Scanology / QRservice
Jos Giezen
Heinz Moormannstraat 1E
5831 AS BOXMEER
j.giezen@scanology.nl
www.scanology.nl
www.qrservice.nl
www.qrcodelabel.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.