Te veel chilipepers zijn dodelijk

Er wordt beweerd dat chilipepers eten, in grote hoeveelheden, dodelijk kan zijn.
Volgens Paul Bosland, directeur van het Chile Pepper Institute en de ontdekker van de werelds scherpste chilipeper, de Bhut Jolokia, kan het eten van chilipepers leiden tot de dood, maar komt het lichaam van de meeste mensen in opstand, ver voordat ze dat punt bereiken.

“In theorie kan het eten van te veel chilipepers dodelijk zijn” citeerde Live Science hem. Een studie uit 1980 meende dat ongeveer 1,4 kilogram van de heetste chili in poedervorm, indien in één keer ingenomen, tot de dood zou leiden. Het menselijk lichaam reageert echter voor dit gebeurt en staat het gewoon niet toe.
Chilipeper activeert het sympathische zenuwstelsel. Dat helpt bij het reguleren van de meeste interne organen om meer energie te gebruiken. Daardoor verbrandt het lichaam meer calorieën.

“Het eten van chili versnelt de stofwisseling en de thermogenese.” zegt John Prescott, editor van het Journal Food Quality and Preference. “Maar capsaïcine, de actieve stof in Chili, veroorzaakt ontstekingen in het slijmvlies van de maag en de darmen en dat zou tot beschadigingen kunnen leiden als de dosering groot genoeg is.”


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.