Per jaar wordt door de Nederlandse consument gemiddeld 20% van het gekochte voedsel weggegooid. Het is niet bekend wat er in de contractcateringbranche wordt weggegooid. Ook is niet bekend wat de oorzaken zijn van voedselverspilling in deze branche. Daarom is Wageningen UR een onderzoek gestart in de contractcateringbranche. Alle leden van de Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties (Veneca), die aan contractcatering doen nemen deel aan dit onderzoek.
Het onderzoek is opgebouwd uit drie fasen. Allereerst wordt de voedselverspilling per productgroep in kaart gebracht. Vervolgens wordt gekeken wat de oorzaken van de voedselverspilling zijn. Als laatste worden er oplossingen gezocht en geïmplementeerd. De oplossingen worden met de hele branche gedeeld, zodat alle bedrijven kunnen profiteren van de bevindingen.
Op basis van gedetailleerde inventarisatie van derving kunnen gericht oplossingen worden aangedragen voor het terugdringen van voedselverspilling op locatie. Resultaten van het onderzoek, dat mede door het Platform Verduurzaming Voedsel werd gefinancierd, zullen binnenkort gepresenteerd worden door Veneca en wetenschapper Han Soethoudt van Wageningen UR.
Bron: Nieuwsbrief Platform Verduurzaming Voedsel


Abonneren
Vacatures
"Tweetende AGF'ers"
Top 5 - gisteren
- Belastingdienst wantrouwt groentenhandelaar die weinig winst maakt, maar legio panden bezit
- Waarom rijden ze anders vanuit Brabant helemaal naar Grootebroek? Er gaan miljoenen in om"
- "Het wordt tijd voor een aparte productcategorie voor de kneusjes"
- Kivits-Goes Handling neemt twee koelhuizen over van Fresh Pack Logistics
- Van Trier en Breston sluiten miljoenendeal