Catering wil meer inzicht in voedselverspilling

Per jaar wordt door de Nederlandse consument gemiddeld 20% van het gekochte voedsel weggegooid. Het is niet bekend wat er in de contractcateringbranche wordt weggegooid. Ook is niet bekend wat de oorzaken zijn van voedselverspilling in deze branche. Daarom is Wageningen UR een onderzoek gestart in de contractcateringbranche. Alle leden van de Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties (Veneca), die aan contractcatering doen nemen deel aan dit onderzoek.

Het onderzoek is opgebouwd uit drie fasen. Allereerst wordt de voedselverspilling per productgroep in kaart gebracht. Vervolgens wordt gekeken wat de oorzaken van de voedselverspilling zijn. Als laatste worden er oplossingen gezocht en geïmplementeerd. De oplossingen worden met de hele branche gedeeld, zodat alle bedrijven kunnen profiteren van de bevindingen.

Op basis van gedetailleerde inventarisatie van derving kunnen gericht oplossingen worden aangedragen voor het terugdringen van voedselverspilling op locatie. Resultaten van het onderzoek, dat mede door het Platform Verduurzaming Voedsel werd gefinancierd, zullen binnenkort gepresenteerd worden door Veneca en wetenschapper Han Soethoudt van Wageningen UR.

Bron: Nieuwsbrief Platform Verduurzaming Voedsel

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.