'Der Vorkoster' gaat op onderzoek uit

Sla gezond?

Onder het mom van 'Wie gesund ist Salat wirklich?' ging de Duitse sterrenkok Björn Freitag op onderzoek uit. Hij heeft monsters van conventionele en biologische sla daarom laten onderzoeken op pesticiden, bacteriën en schimmels. De kok kocht ook wat kant-en-klare salades. Bij Alnatura in Keulen haalde hij biologische salades. Daar merkte hij op dat de biologische sla een stuk duurder is. Maar of dit het waard is en ook daadwerkelijk gezonder is?

In eerste instantie merkt de kok al op dat de biologische kropsla meer beschadigingen had, waardoor deze er niet zo fris uit zag. In het vervolg van de aflevering gaat hij zelfs naar het hoofdkantoor van Alnatura. Dit om persoonlijk te vragen waarom de bio-sla die hij gekocht heeft uit Italië afkomstig is. Na lang proberen kwam het antwoord dat slechts vijftig procent van de benodigde biologische sla in Duitsland geteeld kan worden.Vanaf 34:45 in de aflevering komt de biologische teelt aan bod en wordt het vraagstuk over de pesticiden beantwoord. De biologische sla scoort over het algemeen beter dan de de conventionele tegenhanger. Alleen in de kant-en-klare bio-salade trof hij iets verontrustends aan. Hierin werd namelijk schimmel aangetroffen. Het bacteriële gehalte bleef onder de limiet, maar er werd een waarschuwing gegeven over het schimmelgehalteFreitag legt dit feit vervolgens bij de leverancier neer. Deze reageert met de opmerking dat de betreffende sla waarschijnlijk niet goed gekoeld is. Ze hebben de filiaalleider hier op gewezen. En hij krijgt antwoord op zijn vraag over de geïmporteerde sla: Deze wordt deels geïmporteerd om een jaarronde levering te garanderen.

De volledige aflevering is hier te bekijken.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.