Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AGF Afrikaandermarkt Rotterdam

Tholen - De Afrikaandermarkt, die plaatsvindt op het gelijknamige plein in Rotterdam-Zuid, trekt gemiddeld 40.000 bezoekers op de woensdag en zaterdag. Op de markt staan veel aardappelen-, groenten- en fruithandelaars, die hun producten tegen concurrerende prijzen aanbieden. Samen bieden zij een divers assortiment met aardappelen, uien, groenten, fruit, kruiden en allerlei exoten.



De driehonderd kramen tellende markt is naar omvang de derde van Nederland en kent zowel qua bezoekers als marktkooplui een rijke cultuur met Nederlanders, Antillianen, Spanjolen, Kaap Kaapverdianen, Berbers, Turken, Hindoestanen, Pakistanen en Surinamers. In het zuiden van Rotterdam geniet deze traditionele markt veel bekendheid maar ook van buiten trekt de markt veel bezoek.



Ook de marktkoopmannen geven aan last te hebben van de crisis. Ondanks de lage prijzen houden veel consumenten hun hand op de knip. "Ze geven het minder makkelijker uit dan eerst."

Klik hier voor de fotoreportage

Openingstijden Afrikaandermarkt te Rotterdam
Woensdag 08:00 - 17:30 uur
Zaterdag 08:00 - 17:00 uur