"Piet Bouma (Arava): "Aantal telers en klanten uitgebreid na verkoop Agrexco"

Israëlische bloementelers switchen naar paprikateeltTholen - De Europese kruidenproductie verloopt met het koudere weer een stuk trager en de Israëlische kruidenproductie komt rustig op gang. Volgens Piet Bouma van Arava is er een goede vraag naar kruiden, met name vanuit het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Scandinavië. "Nog niet alle kruiden zijn voorradig, maar vooral de afzet van de grotere kruiden, zoals basilicum, rucola, bieslook en koriander verloopt vlot."


Basilicumteler Jordan River

De verkoop van Agrexco heeft voor een verschuiving gezorgd op de kruidenmarkt. "Er zijn ook naar ons een paar tuinders overgestapt en onze klantenkring is hierdoor iets uitgebreid", vertelt de importeur. "Zo zijn er ook een paar Israëlische tuinders overgeschakeld van de bloementeelt naar de paprikateelt, dus het volume paprika's zal dit seizoen uit Israël wat groter zijn. Ook zijn er 20 exportvergunningen meer uitgegeven. Dus de verwachting is dat er meer 'kleine' telers hun product zullen aanbieden."


Bio-teler in de Negev

Voor meer informatie:
Piet Bouma
ADS Arava-Holland BV
Klappolder 121
2665 LP Bleiswijk
Tel: 010-4337471
Fax: 010-4337461
www.arv.co.il

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.