Yamazato kiest voor Japanse pompoen

Het in Amsterdam gevestigde Michelinster restaurant Yamazato gaat werken met het nieuwste Dutch Specials product, de Japanse pompoen. De nieuwe Japanse pompoen is één van de bijzondere producten in het Dutch Specials assortiment. De Pompoen, die exclusief geteeld wordt door Sandra Cryns, heeft bewezen betere eigenschappen te hebben voor de bereiding van gerechten met Pompoen. Vooral de smaak en het zoetgehalte maakt de Pompoen onderscheidend.Op verzoek van Mr Akira Oshima hebben Sandra Cryns, Wim Landwaart van Landwaart Culinair en tevens BPF lid en Dik Vogelaar van LookAtFresh een bezoek gebracht aan de keuken van het Michelinster restaurant Yamazato. Mr Akira Oshima is een begrip in de horeca en reist over heel de wereld om zijn kennis te delen. Pompoen is een veel gegeten product in de Japanse keuken. Mr Akira Oshima vertelde, dat er in Japan veel Pompoen gegeten wordt en er Pompoenen zijn die zo lekker zijn, dat er € 10,00 voor een stuk betaald wordt.

Bij het bezoek werden er gerechten gemaakt met de Pompoen en kon er direct de werking en smaak van deze Pompoen in de gerechten geproefd worden. Mr Akira Oshima en zijn chef waren heel stellig: Een Pompoen met een toegevoegde waarde. Deze Dutch Specials pompoen komt na de oogst op de kaart in restaurant Yamazato. Het gaat hier al snel om een paar honderd kilo. Deze gaan geleverd worden door een van de BPF leden.

Een inspiratie voor de feestdagen

Bent u nieuwsgierig geworden naar de krachtige smaak van dit product? De Pompoenen worden komende week geoogst. De smaak zal op z`n lekkerst zijn in december. Dan heeft hij zijn hoogste zoetgehalte. Een echte special tijdens de gezelligste dagen van het jaar. De pompoen is exclusief verkrijgbaar bij de leden van BPF (Business Partners in Fresh).

Een voorproefje..

Het startschot voor dit unieke product wordt gegeven op donderdag 3 november. Vanaf 19.30 uur zal er een Pompoen/Paddenstoelenshow gehouden worden in de winkel van Landwaart Culinair. Een avond, waar naast de BPF leden en Dutch Specials telers, natuurlijk alle AGF collega`s en de pers welkom zijn. Er zullen veel gerechten met Pompoen en Paddenstoelen gemaakt worden. De show wordt een waar inspiratiefestijn. De chef van restaurant Yamazato en nog enkele andere koks hebben al toegezegd op deze avond aanwezig te zijn.

Voor meer informatie: www.dutchspecials.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.