Adjiedj Bakas:

"Mensen verleiden om gezonder te eten"

Hoe krijgen we Nederlanders aan de gezonde voeding? Vooral door ze te verleiden, stelt Adjiedj Bakas. „En, genetisch gemodificeerde organismen zijn fijn en heel goed voor ons.” In de westerse samenleving lijden veel mensen aan diabetes, overgewicht en hart- en vaatziekten. Welvaartsziekten, die je met gezonde voeding voor een groot deel, kunt voorkomen.

Het is helaas net als met roken: We weten best dat te veel, te zoet en te vet eten niet goed is. Maar recent onderzoek van het RIVM toont even goed aan dat we te weinig groenten en fruit, vis en vezels eten en vaak essentiële vitamines en mineralen tekort komen.

De hamvraag is dus: Hoe krijgen we Nederland aan die gezonde voeding? Bakas ziet weinig heil in een vleestax en andere ‘strafmaatregelen’. „Het moet vooral lekker zijn. Je moet mensen verleiden om gezonder te eten. Bijvoorbeeld door dingen anders te presenteren of anders te benoemen, zoals groentechips en snoeptomaatjes.”

Bron: ZLTO

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.