Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Uitzending Nederland 2

Onderzoek naar Keniaanse bonen

Filmmaker Walther Grotenhuis onderzoekt de herkomst van drie producten die van ver komen, maar voor ons heel gangbaar zijn: Soja uit Braziliƫ, garnalen uit de Filipijnen en boontjes uit Kenia. Parallel aan dit verhaal zien we hoe deze producten worden bereid in een dinerbuffet voor een personeelsfeest. Waar komt al dit voedsel eigenlijk vandaan? Smakelijk eten! Een wereld aan voedsel ligt het hele jaar door op ons bord en verandert de wereld. Voedselgroepen als fruit en vlees reizen de hele wereld over en liggen toch voor een betaalbare prijs in de schappen. De wereld is onze supermarkt geworden. Maar wat is nou echt de prijs die betaald moet worden voor ons voedsel? Wie weet waar ons voedsel vandaan komt, door wiens handen het is gegaan, wie eraan heeft verdiend en wie erdoor is geschaad? Walther Grotenhuis: 'Als consument in de supermarkt verbaas ik me over het steeds exotischer aanbod van voedsel uit de hele wereld. Zomer en winter. Alles is er, altijd en overal vandaan. In 'Smakelijk eten' laat ik zien wat de productie van ons voedsel betekent voor de mensen, die er hun bestaan in vinden of er juist de dupe van worden. Ik probeer hun leven invoelbaar te maken om zo de verborgen achterkant van ons dagelijks bord met eten tot leven brengen. Want het is mijn overtuiging dat de wereldvoedselproductie nauw met ons eigen leven verbonden is.



Klik hier voor de uitzending

Bron: Nederland 2
Publicatiedatum: