De nieuwe Kakisoort uit Spanje, Persimon, is vanaf deze week weer verkrijgbaar. Deze verbeterde kaki is vrij groot en lijkt op een langwerpige oranje tomaat. Een gewone kaki heeft in nog niet overrijpe toestand een wrange smaak. Bij de Persimon kaki is dit niet het geval; deze kan al worden gegeten zonder overrijp te zijn. De smaak is een combinatie van perzik en zoete meloen. Een beetje sap van meloen of fingerlime werkt als fantastische smaakversterker Het zachte vruchtvlees is met name geschikt om te verwerken in desserts. De Pergimon kaki kan met schil worden gegeten. Onrijpe vruchten rijpen goed na op kamertemperatuur, rijpe vruchten kunt u nog een paar dagen in de koelkast bewaren.
bron: nieuwsbrief Smeding


Abonneren
Vacatures
"Tweetende AGF'ers"
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Wereldwijd aardbeien van Nederlandse bodem
- "40 uienkisten kwijt, wie heeft ze gezien? Beloning van 25 euro per kist"
- "Perenmarkt heeft zich nooit volledig van de oorlog in Oekraïne hersteld"
- Fotoreportage Hamburgse groothandelsmarkt: Opleving na twee jaar pandemie
- Nieuwe algemeen directeur voor Koninklijke Vezet