Rapport over babymaïsteelt in Thailand gepubliceerd

Op de landbouwwebsite van Dr. agr. Volker Kleinhenz staat een rapport dat in samenwerking met de School of Environment, Resources and Development (SERD) en the Asian Institute of Technology (AIT) is ontwikkeld. Het behandelt alle aspecten van de babymaïs waardeketen in Thailand: De primaire productie, na-oogst, B2B certificatie en de commercialisering op de binnenlandse en internationale markten.

Babymaïs is het oor van de maïsplant (Zea maïs), die vroegtijdig wordt geoogst, vooral vóór of vlak na de zijde is ontstaan en er nog geen bevruchting heeft plaatsgevonden. De ongedopte maïs wordt gegeten als een groente, waarvan de delicate smaak, knapperigheid en gezondheidsvoordelen voor een grote populariteit in Thailand en het buitenland zorgen. Thaise telers oogsten ongeveer vier à vijf keer per jaar. De productie van babymaïs en de markten groeien wereldwijd, met name in Azië, Afrika en Zuid-Amerika. In Azië wordt de meeste babymaïs geconsumeerd. Ondanks het feit dat de babymaïs meestal vers wordt gegeten, is ook de markt voor ingevroren en ingeblikte babymaïs ontzettend gegroeid.Het rapport bestaat uit twaalf hoofdstukken met details over de lokale en binnenlandse markt in babymaïs en over de milieueisen voor het telen er van. Het meest uitgebreide hoofdstuk gaat over de productieprocedures en behandelt onder andere de voorbereiding van het land, het zaaien, de irrigatie, het bevruchten, het onkruid wieden, het beschermen van de plant en het oogsten.

Voor de rest behandelt het rapport de protocollen voor het oogsten, implementatie van de certificatiestandaarden en de commercialisatie van het product. Naast de nodige tabellen toont het rapport ook afbeeldingen, die de belangrijkste productieprocessen illustreren. Naast een overzicht van zijn wetenschappelijke publicaties biedt de website van Volkers ook een samenvatting van zijn internationale landbouwcarrière van de afgelopen twintig jaar.

Website: www.volkerkleinhenz.com
Bron: prweb.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.