Kansen in gespecialiseerd logistiek voor versproducten

Landbouwproducten en voedsel worden over steeds langere afstanden vervoerd. Problemen onderweg of verkeerde opslag van producten kan tot een enorme voedselverspilling leiden. Er liggen kansen voor logistieke bedrijven, die gespecialiseerd zijn in snel en betrouwbaar transport van verse producten. Dat stelt de duurzame vermogensbeheerder SAM, een dochter van Robeco, in een marktvisie.

Met het langer worden van de distributieketens, nemen de risico's toe, beschrijft SAM. Dertig procent van de verspilling van voedsel komt door voedselketeninefficiënties, waaronder problemen bij transport of opslag. Doordat de vraag naar voedsel en natuurlijke grondstoffen de komende jaren alleen maar zal toenemen, vooral in de opkomende markten, omdat die te maken hebben met een groeiende bevolking en een opkomende middenklasse, liggen er kansen voor logistieke bedrijven, gespecialiseerd in snel en betrouwbaar transport van verse producten, aldus SAM. En in het verlengde hiervan liggen hier volgens de vermogensbeheerder dus ook kansen voor beleggers.

Bron: Fondsnieuws

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.