Minister Opstelten schuift aan bij ‘crimineel ontbijtje’ met winkeliers

Regelmatig werkoverleg met daarin aandacht voor het thema veiligheid maakt ondernemers en hun medewerkers alerter op het voorkomen van winkelcriminaliteit. Dat was thema van de ontbijtbijeenkomst van minister Opstelten met enkele winkeliers en de voorzitters van MKB-Nederland en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel. Structureel werkoverleg is in de detailhandel echter nog lang geen gemeengoed en als het al gebeurt, is de aandacht voor veiligheid vaak miniem. Om daar verandering in te brengen, presenteerde het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) een handleiding voor de organisatie en invulling van een werkontbijt rondom het thema veiligheid, oftewel een ‘crimineel ontbijtje’.


De overhandiging van het pakket voor een ‘crimineel ontbijtje’ aan Nadine Paagman van de Haagse boekhandel Paagman (links op de foto) door minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie en Elrie Bakker, voorzitter van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD).

Elrie Bakker, voorzitter van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel, prees de minister om zijn voortvarende aanpak van winkelcriminaliteit en de samenwerking. Zo maakte de minister al afspraken met het HBD over het verhalen van schade op winkeldieven en draagt het ministerie bij aan de Keurmerk Veilig Ondernemen projecten van het HBD.

Op de agenda

HBD-voorzitter Elrie Bakker benadrukte, dat ondernemers en medewerkers in de detailhandel vooral zelf alert moeten blijven en regelmatig moeten trainen.
“Je staat liever stil bij leuke klanten en een goede omzet dan bij criminaliteit en onveiligheid. Toch is het zaak dit onderwerp regelmatig te bespreken, want alerte ondernemers en medewerkers zijn veel effectiever dan welk camerasysteem dan ook.”

Crimineel ontbijtje

Om het werkoverleg leuker en effectiever te maken, introduceert het HBD het ‘crimineel ontbijtje’, een werkpakket waarin allerlei tips, vragen en adviezen zijn opgenomen om winkelcriminaliteit in een personeelsvergadering aan de orde te stellen. Minister Opstelten en Elrie Bakker overhandigden het eerste pakket voor een ‘crimineel ontbijtje’ aan Nadine Paagman van de gelijknamige boekhandel in Den Haag.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.