Walnootproductie in Kasjmir stijgt

Walnootproducenten uit Jammu en Kasjmir zijn tevreden met de gunstige weersomstandigheden. Het goede weer resulteert in een succesvolle oogst. Telers zijn ontzettend blij met de verdubbeling van de oogst ten opzichte van vorig jaar.
"Dit jaar is de productie in walnoten toegenomen. Dit is met name te danken aan het gunstige weer. De productie is gestegen en de kwaliteit is gehandhaafd". zo spreekt Manzoor Ahmad, technisch medewerker bij het Ministerie van Landbouw.

Kasjmir walnoten staan bekend om hun goede kwaliteit en smaak. Er is altijd heel veel vraag geweest naar deze walnoten op de regionale markt. De walnoten zijn erg populair onder toeristen, die de Kasjmir regio bezoeken. Velen nemen grote hoeveelheden walnoten mee naar huis. Vandaag de dag worden de walnoten met name gebruikt voor het produceren van snacks en in de banketbakkerij.

Het Ministerie van Landbouw heeft nu nieuwe hi-tech kassen geïntroduceerd, evenals verschillende dwergsoorten, waarmee men de walnootproductie van de staat wil verdubbelen.

Bron: KashmirMonitor.org


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.