leidende producent van champignoncompost

Monaghan Mushrooms en Gimv kopen Walkro International

Monaghan Mushrooms (“Monaghan”), Gimv en management kondigen de overname aan van Walkro International (“Walkro”). Walkro is opgericht in 1991 in België en is een producent van champignonscompost. Vandaag de dag heeft het bedrijf productiefaciliteiten in Nederland, België en Duitsland, waar compost wordt gemaakt voor champignontelers in Europa en Azië. Met een omzet van ongeveer 65 miljoen euro en circa 230 werknemers is Walkro de grootste producent van champignonscompost in de regio.Het Ierse Monaghan Mushrooms is opgericht in 1981 en heeft zich vervolgens ontwikkeld tot een van de toonaangevende champignonproducenten in de wereld. Het bedrijf levert een volledige lijn van verse champignons aan nationale en internationale detailhandelsorganisaties in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Canada en de Verenigde Staten. Monaghan heeft een omzet van ongeveer 265 miljoen euro en circa 2.750 werknemers en is actief in de productie van champignonscompost en de productie en verpakking van verse champignons.

Walkro zal onafhankelijk blijven opereren binnen de Monaghan groep. Management zal, samen met de nieuwe aandeelhouders, doorgaan met het uitvoeren van de succesvolle strategie om haar leidende positie als producent van champignonscompost verder te versterken.

De transactie is onderworpen aan goedkeuring van de relevante mededingingsautoriteiten en zal naar verwachting worden afgerond tegen het einde van het jaar. Alle betrokken partijen hebben besloten om geen nadere financiële details openbaar te maken.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.