Namibië boos over voorgestelde wijzigingen Europese import

De Namibische regering is niet blij met de de voorstellen van de EU om de invoerrechten van onder andere druiven te wijzigen. Daarmee wordt de belasting- en quotavrije markt opgeheven. De EU wil de regels, die in 2007 werden aangenomen, opheffen. De nieuwe wetgeving zal in 2014 worden aangenomen, maar de Namibische regering is niet van plan de EPA (economic partnership agreement) te ondertekenen, zolang de oneerlijke concurrentiestrijd niet is opgelost.

Handelsminister Hage Geingob is vooral teleurgesteld, dat Karel De Gucht van de EC niets over het voorstel heeft laten weten tijdens zijn bezoek aan Namibië op 13 september. "Door het instellen van een willekeurige termijn wordt nu druk op ons uitgeoefend om de EPA te ondertekenen", laat de minister weten. Als Namibië de overeenkomst echter niet tekent, zal de afzet naar 27 Europese landen verloren gaan. Namibië behoort tot één van de 18 landen, die de EPA nog niet hebben ondertekend.

De EC heeft de landen vier jaar de tijd gegeven om zich voor te bereiden op de wijziging. "Het is aan de 18 landen zelf: Of ze gaan met ons verder of niet."

bron: freshfruitportal.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.