"De biologische sector gaat voor mijn gevoel nu op kamers"

Uli Schnier blikt terug op tien jaar convenant

Tholen – Uli Schnier, voorzitter van de Task Force MBL, heeft maandagmiddag tijdens het eindcongres teruggeblikt op het afgelopen decennium. "Dit is het laatste jaar van tien jaar convenant. Daarom wil ik vandaag ook terugkijken." Ter ondersteuning van zijn woorden liet hij wat campagnebeelden zien, die het afgelopen decennium de revue hebben gepasseerd. "Met de slogan: 'Biologisch Eigenlijk heel logisch' stond de sector eigenlijk nog met één been in de geitenwollenssokken."

Een belangrijke stap volgens Uli was de perceptieverandering over biologisch. "Lange tijd werd gedacht dat bio niet goed kon groeien door de hoge kosten. Gelukkig werd op een gegeven moment duidelijk, dat vooral het communiceren van de meerwaarde belangrijk is." En Uli vertelde dat marktgroei gerealiseerd werd door een aantrekkelijk assortiment aan te bieden.

Hij greep het moment aan om alle partijen in de sector te bedanken voor de samenwerking. Ook benadrukte hij het belang van de onafhankelijkheid van andere partijen in de keten. "Dit is cruciaal geweest voor de uitvoering van onze taken. We kregen het vertrouwen om dit te doen. Waarvoor dank."De voorzitter gaf ook aan dat de biologische sector het afgelopen decennium over de hele breedte volwassen is geworden. "Het convenant houdt nu op, maar bio gaat door." Daarbij verwees hij naar Bionext. "Zaak is om de huidige voorsprong uit te breiden door nog verder te verduurzamen. Niet alle punten scoren even goed, maar het is belangrijk om in de combinatie de beste te zijn." Hierin ligt volgens Uli nog een hele klus voor Bionext. "Bio heeft hét! Daar moeten we iets mee doen."

Na afloop van het congres gaf Uli aan tevreden te zijn over het verloop er van. "Ik moet toegeven, dat het een raar gevoel is dat wij nu stoppen, maar Bionext gaat door." Volgens hem heeft er in tien jaar tijd echt een schokbeweging plaatsgevonden in de sector. "Ik kijk er op terug als een lange rit op weg naar volwassenheid. De biologische sector gaat voor mijn gevoel nu op kamers."

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.