Benelux Verpakkingswedstrijd: Ook Brussel gaat voor goud

Innoveren in verpakkingen en verpakte producten is cruciaal om in de toekomst als
bedrijf te kunnen overleven en de Benelux Verpakkingswedstrijd 'De Gouden Noot' is
hiertoe een bron van inspiratie. Dit bleek eens te meer tijdens de eerste dag van de
verpakkingsbeurs Empack België in de Brusselse Expo, 12 oktober 2012. Wedstrijdorganisator NVC Nederlands Verpakkingscentrum presenteerde in een speciale learnshop op de beursvloer de wedstrijdregels en gaf daarbij een uniek overzicht van finalisten uit de afgelopen vijfentwintig edities. In alle gevallen was op z’n minst sprake van grensverleggende verpakkingen, die direct of indirect bijdragen aan de continuïteit van de deelnemende ondernemingen: Retailers, designers, fabrikanten of verpakkingsleveranciers.We spreken van alweer de 26e editie van de Benelux Verpakkingswedstrijd 'De Gouden Noot'. Iedere onderneming, die in de jaren 2010-2011 een verpakking op de
Beneluxmarkt (België, Nederland of Luxemburg) heeft geïntroduceerd, of voornemens
is dit te doen in 2012, kan inschrijven. Retailers, fabrikanten van verpakte producten, designbureaus of verpakkingsleveranciers: Iedere onderneming kan 'De Gouden Noot' winnen. Omdat samenwerking bij de meeste verpakkingsinnovaties essentieel is, is het ook mogelijk om gezamenlijk in te schrijven (bijvoorbeeld productfabrikant en verpakkingsleverancier).

Het winnen van De Gouden Noot brengt een grote internationale marktbekendheid én
geeft medewerkers in de onderneming erkenning voor hun gezamenlijke inspanningen.
De unieke trofee met daarin gegoten een massief gouden walnoot, is hiervan het
prachtige symbool. Alle inzendingen worden beoordeeld door een onafhankelijke jury, op basis van de door de deelnemer verstrekte gegevens. De jury bestaat uit personen werkzaam bij ondernemingen in de gehele supply chain: Van verpakte producten, van grondstofleverancier tot grootwinkelbedrijf. De voorzitter van de jury is prof.dr. Onno Omta, hoogleraar Management van Innovatie aan de Wageningen University and Research. In de eerste ronde worden alle inzendingen individueel door de juryleden beoordeeld (dag 1) en vervolgens plenair besproken (dag 2). De jury stelt na deze eerste ronde de tien genomineerde verpakkingen vast. Deze genomineerde inzendingen gaan door naar de finale en worden gepubliceerd op www.degoudennoot.nl.

De niet-genomineerden ontvangen een vertrouwelijk rapport van het wedstrijdsecretariaat met de bevindingen van de jury. Het juryoordeel is bindend. In de finale presenteren de finalisten hun verpakking individueel aan de integrale jury, waarna de jury zich gaat beraden over wie de winnaar van De Gouden Noot 2012 wordt. De genomineerde inzendingen winnen de Bronzen, Zilveren of De Gouden Noot of ontvangen een finalistentrofee. Tijdens het 9e NVC Verpakkingsinnovatie Diner op 2 oktober 2012, de eerste avond van de Nederlandse verpakkingsbeurs Macropak, wordt de winnaar van De Gouden Noot 2012 bekend gemaakt.

Meer informatie vindt u op www.degoudennoot.nl. Heeft u interesse in deelname aan
De Gouden Noot 2012, vraag dan een inschrijfformulier aan bij Ger Standhardt, g.standhardt@nvc.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.