Kastanjes bij Amsterdamse Fruithandel

Wie heeft het niet gedaan in zijn jeugd, kastanjes zoeken in het bos. Vaak op een mooie koude ochtend met het zonnetje hoog aan de heldere hemel. De nevel nog een beetje in het bos hangend en alleen het geluid van druppels, die neervallen op de duizenden mooi gekleurde bladeren, die over de paden van het bos verspreid liggen. Dan met een zak vol kastanjes, beukennoten, eikels en de mooiste geel/rood gekleurde bladeren naar huis, alwaar we de kastanjes poffen in de oven om vervolgens heerlijk op te eten. Dit is voor mij het ultieme herfstgevoel.

Kastanjes groeien natuurlijk over de hele aardbol. Vooral landen rondom de Middellandse zee produceren kastanjes in grote getale. Franse en Italiaanse hadden de naam, maar de Spaanse en de Turkse doen er zeker niet voor onder. Sinds enkele jaren is ook China aan de markt. En niet onverdienstelijk, de kwaliteit is doorsnee genomen goed en hun seizoen is langer. En niet onbelangrijk: De prijs is ook wat voordeliger.

De structuur van de Chinese kastanje is iets anders als die van zijn Europese familie. Het is gebleken, dat de Chinese in mindere maten geschikt is om te koken, maar des te beter is om te poffen of om rauw te eten. De smaak is over het algemeen wat zoeter. Kastanjes zijn gezond; ze bevatten o.a. veel B en C vitamines. Ze zijn opgebouwd uit zo'n 50% koolhydraten, 10% eiwitten, 20% suikers en slechts 5% vet.

De kastanjes zijn weer volop beschikbaar bij Amsterdamse Fruithandel.

Voor meer informatie:
Amsterdamse Fruithandel bv
J. van Galenstraat 4 (locatienr. 178 W3)
1051 KM Amsterdam
Tel: (020) 582 20 00
Fax: (020) 582 20 07

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.