huidige medewerkers weerleggen valse beschuldigingen

Grupo El Ciruelo weerlegt beschuldigingen omgang medewerkers

Gisteren verscheen op deze site een artikel over onmenselijke omstandigheden, die bij het Spaanse bedrijf Grupo El Ciruelo zouden plaatsvinden. Deze reactie was echter van een tweetal ontslagen medewerkers van het bedrijf. De huidige medewerkers hebben zich de afgelopen week unaniem achter hun werkgever geschaard en hebben bij een demonstratie voor de pers spontaan verklaringen gegeven, die de beschuldigingen ontkennen.De beschuldiging over het kaartensysteem voor de stoelgang van de medewerkers wordt door het bedrijf als het volgt weerlegd: Simpel gezegd ging het om de aanleg van een systeem, zoals we die kennen van het vliegtuig en de trein, zodat het personeel niet van de werkplek afgaat om voor het toilet in de rij te gaan wachten.

Een systeem met kaarten, die zichtbaar voor iedereen ergens weggezet waren, was een tijdelijke oplossing: Zag je nog een kaart staan, dan was er een toilet vrij, hadden anderen de kaart al gepakt, dan was het niet vrij. Het kaartensysteem - waarbij de kaarten niet om de nek werden gehangen zoals beschuldigd, maar gewoon gedragen werden - is in juni al vervangen door een systeem met lichten.

De ondernemingsraad heeft tevens nooit een klacht ontvangen van vrouwelijke medewerkers, die de opmerkingen kregen dat ze niet bij Grupo El Ciruelo werkten om zwanger te worden.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.