export met name naar Afrika, Caribisch Gebied en Verre Oosten

Groot aanbod drukt aardappelprijs

Tholen - De aardappelmarkt ziet er momenteel maar somber uit. "Er is veel aanbod en er zijn weinig afzetmogelijkheden en dat drukt de prijs", zegt een handelaar. "Voor het einde van de week wordt er nog wat nachtvorst opgegeven. Daar kan de markt nog op reageren, maar dat zie ik eerder gebeuren bij de industrie-aardappelen dan bij de tafelaardappelen en voor de export.

Het prijsniveau ligt, afhankelijk van grootte, tussen de 4,50 en 5 euro. Export vindt met name plaats richting Afrika, het Caribisch Gebied en het Verre Oosten. De handelaar noemt de kwaliteit van de aardappelen gewoon goed. "80 tot 85% is gerooid en die zijn onder goede omstandigheden binnengekomen."

Volgens de handelaar willen de telers best wel verkopen. "Dat moet ook wel, want er moeten vandaag ook aardappelen weg. Als ze allemaal tot april wachten, weet je zeker dat ze niks opbrengen. Er zijn best wat telers, die hun aardappelen weg willen hebben om plaats te maken voor een product als knolselderij. Momenteel zijn alle agrarische producten laag aan de prijs."

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.