Weinig veranderingen citrusproductie Middellandse-Zeegebied

De citrusoogst in het Middellandse-Zeegebied zal naar verwachting weinig veranderen in het seizoen 2011-12. De grotere oogsten in Italië en Turkije compenseren voor het dalende aantal sinaasappelen uit Spanje, zo stelt de European Fresh Produce Organization.De citrusproductie in de regio zou in 2010-11 kunnen zakken van 18.54 miljoen metrische ton, naar 18.48 miljoen metrische ton, zo sprak Freshfel vorige week in een rapport op hun website.

De landen in het Middellandse-Zeegebied telen samen zo'n 14% van de sinaasappelen in de wereld, volgens data van de United Nations’ Food and Agriculture Organization. Volgens data van de het Amerikaanse Ministerie van Landbouw overtreft de gezamenlijke output van de regio de output van de Verenigde Staten, terwijl zij op Brazilië na de grootste producent van sinaasappelen zijn.

'Spanje zal, als grootste producent, na de piek van vorig jaar nu een productiedaling van 11% gaan zien,' zo zegt Freshfel. 'De zuidelijke landen uit het Middellandse-Zeegebied zullen hun productie juist zien stijgen.' Naar verwachting zal de sinaasappelproductie van de regio met 1,8% stijgen van 9.56 miljoen ton naar 9.74 miljoen ton, zo zegt de groep.

De Spaanse sinaasappeloogst is de grootste in het Middellandse-Zeegebied. Toch zal deze, volgens Freshfel, naar verwachting met 10% dalen tot 2,69 miljoen ton. De oogst van Italië in 2011-12 zal juist met 18% stijgen naar 2.3 miljoen ton, zo toont het rapport aan.

De Turkse productie neemt met 1% toe tot 1,39 miljoen ton en de Egyptische oogst zal met 1,7 miljoen ton weinig veranderen. De Griekse oogst zal in totaal zo'n 525,000 ton bedragen.

De productie van 'easy-peelers' in de regio, waaronder clementines, mandarijnen en tangelos, zal 8,4 procent zakken naar 4,97 miljoen ton, zo voorspelt Freshfel. De citroenoogst daarentegen neemt toe met 5,9 procent naar 3,1 miljoen ton en de grapefruitproductie stijgt met 24% naar 665.200 ton, volgens de voorspellingen.

Bron: BusinessWeek.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.