Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Felix Molenaar: "Geliefd product bij sterrenrestaurants en lokale bevolking"

Bloemendaalse gele kool eind van de week beschikbaar bij Firma Molenaar



Tholen - Firma Molenaar uit Haarlem biedt vanaf het einde van de week weer een echte lokale specialiteit aan: Bloemendaalse gele kool. "We telen al jaren Bloemendaalse, gele kool en zijn de enige in Nederland die dat doen. We hebben wel eens een jaartje overgeslagen, maar dan zijn er zoveel partijen, die ernaar vragen, dat we het volgende jaar toch weer kiezen om de 'Bloemendaalse gele' te telen", lacht Felix Molenaar.



De Bloemendaalse gele kool is een echt streekproduct uit de regio Kennemerland. In vorige eeuwen werd deze op de geestgronden rond Haarlem geteeld, net achter de duinen. Na de jaren vijftig is deze teelt langzaam, behalve hobbymatig, verdwenen uit Haarlem. "Veel sterrenrestaurants werken met deze kool, maar ook bij particulieren in de regio Haarlem en Bloemendaal is deze kool nog erg geliefd", vertelt Felix.



De Bloemendaalse gele kool werd in het verleden ook wel slobberkool genoemd, omdat het zacht blad heeft en in vroeger tijd veel te gaar gekookt werd. "De kool is een beetje te vergelijken met spitskool, maar dan nog zachter en smaakvoller", vertelt Felix, die het product zo'n vijf tot zes weken beschikbaar heeft.



Voor meer informatie:
Felix Molenaar
Firma Molenaar
J. v Krimpenweg 1
2031 CE Haarlem
Tel: 023-5322173
Fax: 023-5340473
www.molenaardappelen.nl