Spanje: El Ciruelo onder vuur vanwege onmenselijkheid

Volgens verschillende Spaanse kranten vinden bij het groenten- en fruitverpakkingsbedrijf El Ciruelo in het Spaanse Murcia onmenselijke taferelen plaats. De kranten melden dat de behandeling van de vrouwelijke werknemers er toe heeft geleid dat vakbond UGT een overheidsonderzoek heeft aangevraagd. Twee vrouwelijke medewerkers, die bonen lieten vallen, werden per direct ontslagen. Een andere vrouw werd ontslagen omdat ze zwanger was. Er werd haar meegedeeld, dat ze was aangenomen om te werken, niet om kinderen te krijgen volgens de aantijgingen in de kranten.

Als de vrouwen naar het toilet moeten, krijgen ze een bordje om hun nek om dat voornemen met de anderen te delen. Ze krijgen vervolgens vijf minuten de tijd om hun behoefte op een van de drie toiletten te doen. Duurt dit langer, dan moeten ze betalen. De vrouwen, die in ploegendiensten werken, zijn nu maar helemaal gestopt met drinken om maar geen boetes te hoeven betalen.

Personeel steunt directie
Volgens El Ciruelo gaan deze aantijgingen over twee tijdelijke krachten, die aan het einde van het seizoen onstlagen zijn. Niemand van het huidige personeel, heeft geklaagd over de gang van zaken. Het bedrijf bedankt haar huidige medewerkers voor hun houding, tegenover de valse informatie die in de pers is verschenen. "Samen zullen we deze situatie overwinnen!"

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.