VS: Stijgende productie en afzet champignons

De Amerikaanse champigonverkoop heeft in 2010 de omzet van $ 1 miljard overschreden. Dat blijkt uit een recente uitgave van USDA. Uit het Mushroom Crop Report bleek verder dat alle rassen maar liefst 9% productiever waren dan een jaar eerder.

De productie van speciale paddenstoelen, zals de Shii-take, Oyster, Maitake, beukenzwammen en Enoki stegen met 11%. De verkoopwaarde kwam met 50,1 miljoen dollar maar liefst 27% hoger uit dan vorig jaar. "Deze mijlpaal bewijst het goede werk van de Amerikaanse champignonsector", zegt Laura Phelps van het Amerikaanse Champignon Instituut. "Innovatieve verpakkingen, promotiecampagnes, toegevoegde waar en verwerkte producten helpen mee om de verkoop en consumptie te laten stijgen."

Volgens Phelps genieten met name de verse champignons van een afzetgroei, maar stagneert de verkoop van bewerkte champignons door de financiële crisis. 

Groeiende teeltbedrijven zijn onder meer Philips Mushrooms Farms, Giorgio Fresh, To-JO Mushroom en Basciani Mushrooms Farms. Deze bedrijven zijn allen gevestigd in Pennsylvania, dat nog altijd goed is voor 65% van de Amerikaanse productie. Andere staten laten wel een groei zien. In totaal wordt er in 18 staten champignons geteeld. 

Ook de verkoop van biologische champignons steeg vorig jaar met een omzet van 17,6 miljoen pond. Er is een tekort aan grondstoffen voor het compost, maar de telers doen er alles aan om de groeiende champignonvraag aan te kunnen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.