consumptie per hoofd +5% sinds 2009

Duitse aardappeloogst zowel kwalitatief als kwantitatief uitstekend

Tholen – Op een vergadering van de aardappelcommissie van de Duitse boerenbond heeft voorzitter Martin Umhau gezegd, dat de tot nu toe gerooide aardappelen van de oogst van 2011 van zeer goede kwaliteit zijn. Ook de omvang van de oogst is erg hoog, waardoor er problemen met de prijsvorming zijn. Verder vertelt hij dat de Duitsers meer aardappelen consumeren. Na vele jaren van daling van het consumptieniveau, worden er weer iets grotere hoeveelheden gekocht per hoofd van de bevolking. In 2010 verbruikte elke burger ongeveer 63 kg aardappelen, in 2009 was de consumptie per hoofd nog 60 kg.

Als gevolg van langdurige regenval in de zomer van dit jaar, is de oogst nog steeds niet klaar. Teleurstellend is de prijs, die de telers voor hun producten krijgen. Vooral omdat de teeltkosten in het voorjaar door een lange periode van aanhoudende droogte en de daardoor noodzakelijke beregeningskosten, omhoog zijn geschoten.

Dit is in tegenstelling voor de Duitse consumenten. Aardappelen zijn van zeer goede kwaliteit en er is voldoende volume beschikbaar. De aankoop van aardappelen in het budget van een huishouden is nauwelijks merkbaar en het is een gezond, lekker en waardevol voedingsmiddel, verklaarde Umhau.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.