Westland opgelijnd voor de Ride for the Roses 2012

Op donderdag 6 oktober jl. viel het startschot voor de organisatie van de Ride for the Roses 2012. De landelijke Ride for the Rosesorganisatie maakt zich vanaf nu samen met tal van Westlandse vrijwilligers sterk voor dit grootschalige sportevenement, dat op 9 september 2012 in Westland wordt gehouden. In de Drijvende Kas bij FloraHolland, tevens de startlocatie voor de Ride van volgend jaar, stelde de organisatie zich voor. Ook werd een tipje van de sluier opgelicht over de acties die in aanloop naar dit sportieve spektakel plaatsvinden.


De lokale stuurgroep Ride for the Roses, v.l.n.r.: Arne Weverling, Gijs Kok, Paul Franke en Aad van der Valk (Mark Leemans ontbreekt op de foto)

Enthousiasme volop aanwezig

De Ride for the Roses is het wielerevenement, dat jaarlijks wordt gehouden om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. In Aalsmeer is afgelopen september ruim € 1,5 miljoen opgehaald voor de strijd tegen kanker. Een recordopbrengst, maar burgemeester Van der Tak van gemeente Westland stelde tijdens de kick-off dat de organisatie zich in moet spannen dit record te overtreffen met de 15de editie van de Ride for the Roses in Westland. Hij is verheugd dat de Ride, die in 2005 ook in Westland plaatsvond, nu weer 'thuis' komt. Westland is er klaar voor, de vrijwilligers zijn er klaar voor en het enthousiasme is volop aanwezig bij iedereen die het komende jaar zich gaat inzetten voor dit mooie event. Bij de kick-off waren alle vrijwilligers aanwezig, die in de aanloop naar 9 september een rol zullen spelen bij de totstandkoming van het event. Dat is naast het landelijke bestuur en organisatie SCIANDRI sportmanagement, ook de lokale stuurgroep (Arne Weverling, Gijs Kok, Paul Franke, Aad van der Valk en Mark Leemans) en de verschillende projectgroepen, zoals events, sponsoring, vrijwilligers en communicatie.


De kick-off van the Ride for the Roses in de drijvende kas met alle vrijwilligers

Prachtig uitgangspunt

Dick van Kerpel, aanvoerder van het team dat de route uitzet, daagde de burgemeester uit volgend jaar de fiets te pakken en in de voorrijdersgroep deel te nemen aan de 100 kilometer lange route. Van der Tak reageerde treffend: "Meedoen doe je niet voor jezelf, je doet het voor diegenen die getroffen zijn door deze vreselijke ziekte. We rijden met elkaar schouder-aan-schouder om gezamenlijk geld op te brengen voor onderzoek, voor medicijnen, voor hoop. Wij Westlanders gaan ervoor, dus ik ook." De route voert in 2012 door alle Westlandse kernen, de regio Haaglanden en komt ook door Rotterdam. Bijzonder is dat de route langs acht ziekenhuizen voert. Daar ligt een mooie vorm van samenwerking voor dit organisatieteam. Want een rit in de grootste glastuinbouwgemeente van Nederland, bakermat van puur en gezond voedsel en de mooiste bloemen en planten, biedt een prachtig uitgangspunt voor de Ride for the Roses. Dit, in combinatie met de enorme sportiviteit van de Westlanders en hun betrokkenheid en inzet voor het goede doel, maakt dat de Ride for the Roses ook in 2012 een onvergetelijk evenement wordt.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.