Jos Craemers, Veiling Borgloon:

"Blauwe bessen hebben het dit seizoen behoorlijk gedaan"

Tholen - Niet alleen in de zomer is er een groot aanbod van zacht fruit, ook nu is er nog voldoende aanbod van zowel bramen, frambozen, rode bessen en blauwe bessen. Volgens Jos Craemers van Veiling Borgloon is de prijsvorming sterk verschillend naar gelang de aard van het product en uiteraard in functie van het aanbod. "Waar bij bramen de prijsvorming in de zomerperiode vrij moeizaam was, is deze begin september aangetrokken en mogen we sindsdien spreken van een zeer behoorlijke prijsvorming."

"De frambozen daarentegen kenden een goede prijsvorming tijdens de zomerperiode en zwakten iets af voor de herfstteelt met nog een redelijke prijsvorming doch geen topprijzen. De rode bessen worden vooral aangevoerd uit de ULO bewaring en kennen de laatste 7 – 8 weken meer dan een behoorlijke prijsvorming. De afzet verloopt vrij vlot doch we zitten ook met een aanvoer die ruim 20% lager zit dan vorig jaar."Goede vraag blauwe bessen door minder aanbod

Over de blauwe bessen is Jos ook te spreken. "De vraag is zeer goed en ik denk dat dit te maken heeft met het lagere aanbod. Er is natuurlijk een deel verloren gegaan door de vorst, zodat de oogst kleiner uit viel dan vorig jaar. Ook met de prijsvorming zijn we tevreden, deze ligt gemiddeld rond de 4 euro. Ja, de blauwe bessen hebben het dit seizoen behoorlijk gedaan."Moeizame aardbeienmarkt

De directeur van Veiling Borgloon vertelt dat de aardbeienmarkt momenteel moeizaam verloopt. "Begin september was er sprake van goede prijzen, maar de laatste drie weken ligt de prijs lager. Voor de Elsanta verlate teelt krijgen we gemiddeld 2 euro tot 2,5 euro per kg en dat is te goedkoop en niet kostendekkend. Ook het goede weer van vorige week zorgde voor een groter aanbod en een ondermaatse prijsvorming."

Voor meer informatie:
Veiling Borgloon
Jos Craemers
Kernielerweg 59
3840 Borgloon - België
Tel: +32-12670100
Fax: +32-12746136
www.eburon.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.