vestiging Amersfoort gesloten; personeel mee naar Nieuwegein

Lukassen neemt Van de Hoef en Rijn over

Tholen - Sinds 1 oktober is groothandel Van de Hoef en Rijn uit Amersfoort overgenomen door de firma Lukassen & Zonen uit Nieuwegein. De vestiging in Amersfoort is gesloten en het complete personeel en wagenpark van Van de Hoef en Rijn is overgegaan naar Nieuwegein. In de afgelopen maand zijn alle leveranciers en afnemers door het bedrijf geïnformeerd.


Paul Dijkman en Herman Holdinga

"In de loop der jaren hebben we zelf verschillende groothandels overgenomen. Nu zijn we zelf aan de beurt. Het is allemaal heel snel gegaan. Soms moet je keuzes maken in het leven en als je een sterke partner kunt vinden en je komt daarmee naar wederzijdse tevredenheid rond, dan is de keuze snel gemaakt", verklaart Paul Dijkman. Aan Paul en zijn voormalig compagnon Herman Holdinga de taak om de klanten binnen het nieuwe bedrijf te behouden. Ook aan het vicevoorzitterschap van AGFpartners komt hierdoor een spoedig einde.

Historie Van de Hoef en Rijn
Jan van de Hoef is op 1 februari 1968 begonnen met een eenmanszaak te Huizen (speciaalzaak). In de loop der jaren werden meerdere zaken aangekocht, waarna in 1983 Van de Hoef BV een eigen groothandel begon in Harderwijk voor de levering aan de eigen winkels. Door de overname van Rijns' groothandel in citrus werd de omzet verdubbeld en het assortiment breder. De bedrijfsactiviteiten werden verplaatst van Harderwijk naar Amersfoort en er werd ingetrokken in het pand van C. Rijn.

Op 1 september 1998 werd ook AGF groothandel Roos te Soest overgenomen. De activiteiten van deze groothandel werden verplaatst van Soest naar ons pand te Amersfoort. Na een grote renovatie en uitbreiding eind 1999 van het pand is ook de administratie van het bedrijf, welke tot voor deze verbouwing in Huizen gevestigd was, na de verbouwing in Amersfoort gehuisvest, zodat alles zich nu onder één dak bevindt. Ook per 1 juni 2000 werd we de AGF groothandel van Cees van Doorn te Hilversum overgenomen en geïntegreerd. Herman Holdinga en Paul Dijkman hebben begin 2002 Van de Hoef BV overgenomen van Jan van de Hoef. De BV heet vanaf dat jaar Holdijk BV en h.o.d.n. Van de Hoef en Rijn.

Lukassen
Groothandelsbedrijf Lukassen & Zn. levert in binnen- en buitenland aan importeurs, exporteurs, detaillisten , handelaren en verwerkingsbedrijven het complete assortiment aardappelen, groenten, fruit en exoten. Daartoe worden (seizoens)producten geïmporteerd uit Zuid-Afrika, Spanje, Turkije, België, Duitsland en Griekenland , Zuid Amerika ,Florida en vele andere landen. Het bedrijf, dat 65 jaar ervaring heeft in de AGF-branche, biedt ook ruimte aan 16 bananencellen, met een capaciteit van ruim 10.000 kartons bananen, waar de bekende bananenmerken Bonita, Turbana en Chiquita worden gerijpt.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.