Bouwwerkzaamheden Veiling Hoogstraten & CLTV Zundert

Midden augustus werd gestart met de bouw van de nieuwe neerzetloods. Ondertussen werden de volgende werken volgens de vooropgestelde planning afgewerkt:
  • Verplaatsing en uitbreiding van de hoogspanningscabine.
  • Grond – en nivelleringswerken.
  • Aanleg en ingebruikname tijdelijke toegangsweg voor paprikaloods.
  • Verleggen bestaande en aanleg nieuwe rioleringen.
  • Afbraak 5 laadkaden aan westzijde paprikaloods.
Het volgende belangrijke ijkpunt is de eerste fase van de constructie. Dit behelst de bouw van 2 van de 3 kappen, afgewerkt met dakbedekking en betonvloer binnen. Uiteraard zullen de weersomstandigheden, die ons tot op heden gunstig gezind zijn, bepalen of de deadline voor de eerste fase, 23 december, gehaald zal worden.Vanaf het nieuwe jaar kan dan gestart worden met de installatie van de technieken (koeling, verlichting, waterhuishouding, poorten, tomatentreinen, . . .), zullen de koelcellen ingebouwd worden en zal de derde kap afgewerkt worden. Een goede opvolging en coördinatie van de verschillende werken is uiteraard essentieel om de vooropgestelde opleveringsdatum van 15 april te halen.

Bouwwerkzaamheden in CLTV Zundert

Vanaf juli zit CLTV volop in de bouwwerkzaamheden. Allereerst is begonnen met het afbreken van koelcel 6. In deze cel worden de dagverse producten bewaard. Deze koelcel was aan renovatie toe. De deuren van de cel worden breder gemaakt, zodat er vanaf ingebruikname met 2 palletten tegelijk in en uit kan worden gereden. Daarnaast is de inhoud van de koelcel groter geworden. Dit zal resulteren in een ruimere koelcel, waarin we zelf veel praktischer kunnen handelen. Doordat de koelcel wordt aangesloten op het bestaande frame van de koelingen, kunnen we werken volgens de laatste technieken

Naast de verbouwing van koelcel 6 wordt ook koelcel 4 aangepast. In deze cel wordt een nieuwe installatie geplaatst waardoor we ook hier met de moderne technieken kunnen werken. Ook deze koelcel wordt op het nieuwe frame aangesloten, waardoor bijvoorbeeld ook de energiekosten beter kunnen worden beheerst.

Maar de grootste verandering zal zijn de oprichting van een extra koelcel voor de opslag van aardbeiplanten. Deze koelcel wordt geplaatst tegenover de bestaande koelcellen 7 en 8 en zal worden aangesloten aan de huidige corridor. Deze koelcel zal worden gebruikt voor de opslag van aardbeienplanten. De inrichting van de koelcel zal in zijn geheel bestaan uit inrijstellingen om onder andere de veiligheid te waarborgen, maar ook om de stapeling van de kisten beter te laten verlopen. De bouw van deze nieuwe koelcel is gestart op 14 augustus en verloopt volgens planning, waardoor we de koelcel nog dit koelseizoen in gebruik kunnen nemen.

Bron: In-co.be

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.