Boerenbond neemt belang van bijna 10% in PinguinLutosa

Het Agri Investment Fund van de Boerenbond wordt aandeelhouder van de beursgenoteerde groep PinguinLutosa. Die is gespecialiseerd in diepvriesgroenten en aardappelverwerking. Het Fund neemt daartoe de participatie van 1,057 miljoen aandelen over van KBC Private Equity.

Tegelijk engageert het Agri Investment Fund zich samen met het in vesteringsfonds Gimv-XL en Food Invest International om voor minstens 44 euro aan vers geld in te brengen bij een kapitaalverhoging voor het bedrijf, die dit najaar gepland staat. Bij die kapitaalverhoging kunnen de huidige aandeelhouders nieuwe effecten bijkopen tegen 9 euro per stuk. Per 13 aandelen in bezit, mogen ze er zes bijkomende verwerven tegen die voorwaarden.

Aanvankelijk zou een prijs van 11,67 euro per stuk worden vooropgesteld, maar een daling van de beurzen heeft er anders over beslist. Het Agri Investment Fund wil helpen om PinguinLutosa te verankeren in Vlaanderen. Het Fund is ook al aandeelhouder bij Scana Noliko.

Bron: vandaag.be

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.