export naar Polen wel stuk hoger

Appelexport 18% lager in eerste zeven maanden

In de eerste zeven maanden van 2011 is 53 miljoen kilo Nederlandse appel uitgevoerd. Dat is 18% minder dan in dezelfde periode in 2010. De uitvoer naar Duitsland (+2%) is nog altijd iets hoger dan vorig jaar maar dat is alleen te danken aan de export in januari en februari. Rusland (-24%), het Verenigd Koninkrijk (-51%), Frankrijk (-43%) en Zweden (-54%) hebben duidelijk minder Nederlandse appel geïmporteerd. De export naar Polen is in 2011 wel een stuk hoger uitgevallen: 3,7 miljoen kilo tegen 0,6 miljoen vorig jaar.

Duitsland

De afgelopen weken zijn er op de Duitse groothandelsmarkten geen prijsnoteringen voor Jonagold geweest. De noteringen voor Elstar begonnen dit seizoen hoog, maar zijn inmiddels lager dan vorig jaar in deze periode. In de schappen van de Duitse supermarkten zijn de prijzen voor Jonagold in week 38 en 39 lager geweest dan in de drie voorafgaande weken. Ook bij Elstar zit er een dalende lijn in de winkelprijzen.

Nederland

Net als in Duitsland zijn in Nederland de prijzen voor Jonagold en Elstar bij de supermarkten gedaald. Elstar ligt nu wel weer bij alle formules in het schap, Jonagold niet altijd. Er zijn de afgelopen drie weken landelijke prijsacties geweest met Elstar, Santana bioké (een appel die geschikt is voor mensen met een lichte appelallergie), Jazz, Kanzi en Jonagold. De actieprijzen varieerden van € :,64 per kg voor Elstar tot € ;,88 voor Santana bioké.

Bron: Marktbeeld Appel, Productschap Tuinbouw, www.tuinbouw.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.