met de groente- en fruitkalender

Klimaatvriendelijke groenten en fruit eten

Volgens de meteorologische seizoenen zitten we toch al midden in de herfst. Tijd voor een herfstmenu. Het najaar is de tijd voor paddenstoelen, spruitjes, witlof en bloemkool. En voor appels peren en bramen.

Met de Groenten- en fruitkalender kun je klimaatvriendelijke groente en fruit uitzoeken. Hoewel de meeste groenten en veel fruitsoorten het hele jaar verkrijgbaar zijn, hebben ze elk hun eigen seizoen. Als groenten en fruit in het seizoen zijn, zijn ze verser, vol vitaminen en komen ze van de volle grond en niet uit de kas. Meestal betekent dit dat ze goedkoop zijn en vaak minder belastend voor het milieu omdat ze niet ingevoerd worden uit verre landen.

Voor oktober is er een hele lijst aan groenten en fruit, waar je uit kan kiezen. De artisjokken, aubergine, bleekselderij, koolrabi, paprika, rucola, sla, snijbonen, spitskool, tomaten, venkel, waterkers en wortelen zijn volgende maand weer verdwenen. Dus zorg ervoor, dat je die nog even meeneemt deze maand!

Van het fruit zijn bramen, druiven en frambozen deze maand alweer voor het laatst. Dus geniet er extra van.

Bron: nl.odemagazine.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.