Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Asperge Verdiepingsdag: Productiviteit asperge sturen

De Asperge Verdiepingsdag was gisteren in Sevenum opnieuw een zeer geslaagde ontmoetingsdag voor telers, adviseurs, toeleveranciers en afzetorganisaties. Nieuwe ontwikkelingen en verfrissende inzichten kenmerkten het dagprogramma met sprekers uit binnen- en buitenland. Grote interesse en betrokkenheid bij de onderwerpen bleek door de hoge mate van interactie gedurende de presentaties.



De productiviteit van de asperge kan door veel factoren worden beïnvloed. Dat bleek ook uit de onderwerpen van deze dag. Het belang van het wortelstelsel en de invloed van water op de productiviteit van asperge werden benadrukt door Dr. Dan Drost van de Utah State University. Dat waterbeheer belangrijk is, werd duidelijk uit de nieuwe aanpak waterbeheer met het Nieuw Limburgs Peil, uiteengezet door Jan Classens, agrariër en bestuurslid Waterschap Peel en Maasvallei. Arjan Reijneveld van BLGG benadrukte het belang van goede bodemvruchtbaarheid, de nalevercapaciteit van de bodem en de actuele nutriëntenbehoefte van asperge. Het belang van goede spuittechniek en welke resultaten behaald kunnen worden, werd door Richard Korver van DLV Plant uiteengezet.


De Asperge Verdiepingsdag werd georganiseerd door Vollegrondgroente.net en Aceera bv.

Publicatiedatum: