Giuseppe Scarfone, Fruit Modena Group:

"Het Italiaanse perenseizoen is goed verlopen"

Giuseppe Scarfone is de exportmanager van Fruit Modena Fruit SCA Group en vertelt positief over het Italiaanse perenseizoen, dat loopt van midden juli tot eind september. FMG werkt met drie fabrieken in de Italiaanse regio's Modena en Reggio Emilia. Deze gebieden zijn bijzonder geschikt voor de perenteelt vanwege het klimaat.


FMG fabriek in Sorbara (MO)

"Het gunstige klimaat in het voorjaar, met milde temperaturen en een goede regenval, is voordelig voor de vruchtzetting. Dit jaar was er veel goed fruit van mooie kwaliteit, ook omdat er geen hagel was gevallen."Al waren er mooie productievolumes, de hitte eind juli zorgde er wel voor dat de maatvoering van het fruit kleiner was dan anders. Omdat er bijna geen temperatuurverschillen waren dag en nacht, was de huid gladder dan anders. Volgens de exportmanager is de oogst naar tevredenheid verlopen. "Zeker in vergelijking met de afgelopen jaren. We hebben gemiddeld 30% meer geproduceerd dan vorig seizoen."Fruit Modena Groep sloot het seizoen met positieve resultaten af, ondanks de moeilijke markt. Belangrijke afnemers zijn Italiaanse en Europeaanse retailers. Eerst zagen de prijzen er goed uit dit jaar, maar daarna was er teveel volume op de markt, waardoor de prijzen daalden.

Modena Group staat in Europa bekend om het telen en vermarkten van peren. De belangrijkste soorten in het assortiment zijn FMG Fetel Abate, William Bartlett, Max Red Bartlett, Santa Maria, Conferentie, Decana, Kaiser, Packam's en de vroege zomerrassen zoals Morettini, Guyot en Carmen.

De doelstelling voor Modena dit seizoen is het oogsten van 75.000 ton groenten en fruit (67.000 ton peren, 2.000 ton appels, 700 ton pruimen en 5.000 ton tomaten bestemd voor verwerkende industrie). FMG kan voldoen aan alle behoeften op het gebied van verpakken. Dit kan in kartonnen, houten en plastic verpakkingen in verschillende maten.

Fruit Modena Group is actief op tacler: www.tacler.com.

Contact:
Giuseppe Scarfone - Export Manager
"Fruit Modena Group S.C.A"
Via Torazzo,2/G
41030 Sorbara Bomporto (MO) - Italy
Tel.: +39 (0)59 907841
Fax: +39 (0)59 907810
Cell.: +39 339 3659859
Email: g.scarfone@fruitmodena.it
Web: www.fruitmodena.it
Web: www.fruitmodena.com
Web: www.fruitmodena.eu
Skype: giuppim23


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.