Sterke concurrent voor belangrijkste exporteurs

Peruaanse avocado export in 2013 groter dan Mexicaanse en Chileense

Tholen - Peru zal volgens exporteursvereniging Adex in 2013 een belangrijke exporteur van avocado's naar Europa en de Verenigde Staten zijn. Op die markten zal het moeten concurreren met Chili en Mexico. De export van voedingsmiddelen uit Peru blijft groeien en zal dit jaar een waarde van $ 4,1 miljard bereiken en mogelijk zelfs 4,3 miljard dollar.

Hij zei dat de grootste groei zich voordoet bij de export van druiven, mango's en vooral avocado's. De laatste is een product dat het op de internationale markten goed doet. De komende jaren kan Peru, door eerdere investeringen in de aanplant van avocado's die nu in productie komen, zijn positie op de exportmarkten sterk verbeteren. Peru zal in de toekomst een grote concurrent worden van de nu nog grootste exportlanden Mexico en Chili.

De exportwaarde van avocado's bedroeg tussen januari en juli van dit jaar $ 99 miljoen, 41 % meer dan de omzet in 2010.

De belangrijkste bestemmingen zijn Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, waar de aankopen stegen met respectievelijk 59, 22 en 56 procent, zei Varilias bij de opening van een seminar tijdens de Expo-alimentaria 2011.

"De consumptie van avocado's in Europa neemt toe en we kunnen ze afzetten tegen concurrerende prijzen. Ook in de rest van de wereld is er een toenemende vraag en wij trekken ook belangstelling van Aziatische ondernemers", zei hij.

Bron: Andina

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.