Agro Expertiseburo

"In 2011 veel schade gehad door overwaaien van spuitvloeistof"

Agro Expertiseburo heeft haar activiteiten het afgelopen jaar uitgebreid naar Frankrijk, België, Duitsland en zelfs Israël. En ook in Nederland neemt de bekendheid toe. Agro Expertiseburo heeft in 2011 veel schades door overwaaien van spuitvloeistof in behandeling gehad, vooral bij het gewas peer. Er is het afgelopen jaar gespoten onder onjuiste weersomstandigheden. De schade door overwaaien van spuitvloeistof kan zich over 2 – 3 jaar uitspreiden. Dus schade door overwaaien van gewasbeschermingsmiddelen in 2011 kan zich in 2012 en 2013 nog manifesteren. Als schade wordt ondervonden door verwaaien van spuitvloeistof, dan is het zinvol om op de juiste manier monsters veilig te tellen.


Schade aan het gewas peer door overwaaien van glyfosaat.

De afgelopen periode is Agro Expertiseburo weer geconfronteerd met het feit, dat door de schadelijdende partij zelf monsters zijn genomen en voor onderzoek aangeboden. "Helaas kunnen hier geen rechten aan worden ontleend. De wederpartij zal de analyseresultaten, zeker als deze uitvallen in het nadeel van de wederpartij, niet erkennen. Dit houdt dan weer in dat opnieuw monster moeten worden gestoken, maar dan is de vraag gerechtvaardigd of nog residuen – er vindt altijd afbraak plaats – kunnen worden bepaald." Het advies van Agro Expertiseburo is dan ook heel simpel. Meld bij een agrarische schade deze direct bij uw verzekeraar en laat monsters veilig stellen door een erkende monsternemer of expert. De monsters kunnen, als geen spuitmiddel bekend is, geconditioneerd worden opgeslagen, zodat ten allen tijde onderzoek kan plaats vinden.


Schade door overwaaien van spuitvloeistof van de cocktail challenge, boxer en linuron vanuit een perceel aardappelen.

Agro Expertiseburo hoopt op een vruchtbare voortzetting van onze relatie en zouden u graag persoonlijk ontmoeten hetzij bij de tuinbouwrelatiedagen in Gorinchem dan wel bij een invitatiebijeenkomst bij ons op kantoor. Hiervoor kunt u contact opnemen met een van onze experts.

Agro Expertiseburo
Distributieweg 1
2645 EG Delfgauw
015 2853617
0652684627
www.agroexpertiseburo.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.